Så har budsjettforhandlingene startet

Warning: Undefined array key "juiz_sps_order" in /customers/1/d/e/arneespedal.com/httpd.www/wordpress/wp-content/plugins/juiz-social-post-sharer/inc/front/buttons.php on line 302

I går la rådmannen i Sandnes frem sitt forslag til økonomiplan. Jeg skrev på mandag at jeg trodde rådmannen ville peke på eiendomsskatt, men ikke foreslå det. Jeg tok feil, ikke bare pekte rådmannen på eiendomsskatt, han har også saldert budsjettet med eiendomsskatt. Dette er ganske oppsiktsvekkende da rådmannen utmerket godt vet at det er flertall mot eiendomsskatt i bystyret. Dette betyr at de forslagene partiene skal snekre sammen må inneholde kutt tilsvarende 70 millioner i året (fra 2012), dersom eiendomsskatt ikke skal innføres. Det kan bli en betydelig utfordring, da rådmannen alt har lagt inn 40-50 millioner i kutt, og disse svir nok alene. Arbeidet med økonomiplanen blir dermed enda mer utfordrende enn jeg (og sikkert de fleste andre også) hadde regnet med.

Etter rådmannens presentasjon i går begynte det å surre litt i gangene. Nå skal representantene først få lest dokumentene, så starter debatten. Først i partiene så i samlet i posisjonen. Det kan bli tøffe forhandlinger, det er mange gode formål som mangler eller er blitt kuttet i rådmannens forslag. Heldigvis har klimaet i forhandlingene tidligere vært bedre enn man egentlig skulle forvente når Høyre og Ap er samlet rundt et bord.

Positivt oppi det hele er at Sandnes sykehus som BOAS er inne med ferdigstillelse i 2012. Det er meget bra!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *