3 kandidater til årets fairplayutøvere

Warning: Undefined array key "juiz_sps_order" in /customers/1/d/e/arneespedal.com/httpd.www/wordpress/wp-content/plugins/juiz-social-post-sharer/inc/front/buttons.php on line 302
Anders Nordberg (fra Wikipedia)

Anders Nordberg (Foto fra Wikipedia)

Da svenske Martin Johansson ble spiddet i beinet av en pinne og var nær ved å miste bevisstheten ute i skogen på dagens VM-staffet i orientering stod 3 utøvere frem med virkelig fairplay holdning. De 3 kjempet sammen med svensken om VM-gull og medaljer, men valgte å stoppe for å hjelpe den uheldige svensken. Norske Anders Nordberg, franske Thierrry Guergio og tjekkiske Michal Smola avbrøt konkuransen for å hjelpe. Nordmannen løp etter hjelp, mens de to andre ble igjen for å forbinde såret og bære ham til nærmeste vei.

De 3 kunne lett ha oversett svensken, og siden sagt at de aldri så eller hørte noe. Skogen er stor, ingen kunne ha mistrod dem. Alikevel valgte de å hjelpe sin skade konkurrent. Dette er stor sportsånd!

Både VG og Dagbladet skriver om saken.

Gratulasjoner går forøvrig til de norske O-damene som vant dagens VM-staffet for kvinner.

Oppdatert: Martin Johansen er svært takknemelig for at de 3 hjalp ham.

8 tanker om “3 kandidater til årets fairplayutøvere

 1. Du skriver:
  «De 3 kunne lett ha oversett svensken, og siden sagt at de aldri så eller hørte noe. Skogen er stor, ingen kunne ha mistrod dem. »

  Er du gal mann? Intet menneske med nomale sjelsevner vil være i stand til å leve med seg selv hvis man gjør noe slikt. Det er en utenkelig situasjon.

 2. Ja, det var flott gjort, og ja, de fortjener en fair-play-pris. 100% !!!
  De er soleklare forbilder for alle andre orienteringsløpere.
  Konkurransereglene for orientering sier at man skal opptre nøyaktig slik de tre gjorde, man plikter å avbryte sitt eget løp for å hjelpe andre som er kommet alvorlig til skade.
  Så sånn sett har de ikke gjort annet enn det som forventes av dem, og som alle andre O-løpere plikter å gjøre.
  Likevel: De gjør dette idet de ligger i teten på VM-stafetten, idet de har muligheten til å oppnå det de har trent for å årevis. Etter dette bør ingen lengre være i tvil om hva en selv skal gjøre i en lignende situasjon – selv om man ligger an til å vinne sin klasse for veteraner over 40 år i et eller annet O-løp et sted i landet.
  Gratulerer med beslutningen alle tre!

  PS. Sveits, som ble verdensmestre, skal ikke klandres. Det er naturlig at de ikke ønsker å ta imot gullmedaljen – det ble en dag da idretten plutselig ikke ble så viktig lenger.

  Så får vi håpe alt går bra med Martin fra Sverige – jeg er sikker på at han hadde gjort det samme om det hadde vært omvendt!

 3. Dette er gode forbilder! Noe helt annet enn internasjonale fotballspillere som jeg ser som selvsentrerte og villige til jukse ved å lure dommeren med godt skuespill. Heder!!

 4. Fantastisk å lese om..
  Håper virkelig andre idrettsutøvere leser om dette, og skjønner at det er ting som betyr mer enn å vinne gull for enhver pris. Skulle spesielt ønske det ble overført til fotball, men det er nå en helt annen historie

 5. Jeg ble helt rørt da jeg leste om de gode hjelperne, midt i en vm-stafett der de kjemper om de tre plassene på seierspallen, legger de alt til side for å hjelpe en konkurrent som er alvorlig skadet. Dette er noe som burde anerkjennes på en måte som kan få andre til å få opp øynene, tenker da især på andre som ikke har noen problemer med å jukse til seg fordeler i idretten sin. Spesiellt kanskje til overbetalte fotballspillere som hadde strøket til enhver eksamen ved Teaterhøyskolen. De burde krype i støvet for disse gutta her og gremmes over sin slette oppførsel på idrettsarenaen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *