msgbartop
Arne Buchholdt Espedals hjemmeside
msgbarbottom

21 aug 09 3 kandidater til årets fairplayutøvere

Anders Nordberg (fra Wikipedia)

Anders Nordberg (Foto fra Wikipedia)

Da svenske Martin Johansson ble spiddet i beinet av en pinne og var nær ved å miste bevisstheten ute i skogen på dagens VM-staffet i orientering stod 3 utøvere frem med virkelig fairplay holdning. De 3 kjempet sammen med svensken om VM-gull og medaljer, men valgte å stoppe for å hjelpe den uheldige svensken. Norske Anders Nordberg, franske Thierrry Guergio og tjekkiske Michal Smola avbrøt konkuransen for å hjelpe. Nordmannen løp etter hjelp, mens de to andre ble igjen for å forbinde såret og bære ham til nærmeste vei.

De 3 kunne lett ha oversett svensken, og siden sagt at de aldri så eller hørte noe. Skogen er stor, ingen kunne ha mistrod dem. Alikevel valgte de å hjelpe sin skade konkurrent. Dette er stor sportsånd!

Både VG og Dagbladet skriver om saken.

Gratulasjoner går forøvrig til de norske O-damene som vant dagens VM-staffet for kvinner.

Oppdatert: Martin Johansen er svært takknemelig for at de 3 hjalp ham.

Tags: , ,

Reader's Comments

 1. |

  Du skriver:
  «De 3 kunne lett ha oversett svensken, og siden sagt at de aldri så eller hørte noe. Skogen er stor, ingen kunne ha mistrod dem. »

  Er du gal mann? Intet menneske med nomale sjelsevner vil være i stand til å leve med seg selv hvis man gjør noe slikt. Det er en utenkelig situasjon.

  Reply to this comment
 2. |

  Ja, det var flott gjort, og ja, de fortjener en fair-play-pris. 100% !!!
  De er soleklare forbilder for alle andre orienteringsløpere.
  Konkurransereglene for orientering sier at man skal opptre nøyaktig slik de tre gjorde, man plikter å avbryte sitt eget løp for å hjelpe andre som er kommet alvorlig til skade.
  Så sånn sett har de ikke gjort annet enn det som forventes av dem, og som alle andre O-løpere plikter å gjøre.
  Likevel: De gjør dette idet de ligger i teten på VM-stafetten, idet de har muligheten til å oppnå det de har trent for å årevis. Etter dette bør ingen lengre være i tvil om hva en selv skal gjøre i en lignende situasjon – selv om man ligger an til å vinne sin klasse for veteraner over 40 år i et eller annet O-løp et sted i landet.
  Gratulerer med beslutningen alle tre!

  PS. Sveits, som ble verdensmestre, skal ikke klandres. Det er naturlig at de ikke ønsker å ta imot gullmedaljen – det ble en dag da idretten plutselig ikke ble så viktig lenger.

  Så får vi håpe alt går bra med Martin fra Sverige – jeg er sikker på at han hadde gjort det samme om det hadde vært omvendt!

  Reply to this comment
 3. |

  Dette er gode forbilder! Noe helt annet enn internasjonale fotballspillere som jeg ser som selvsentrerte og villige til jukse ved å lure dommeren med godt skuespill. Heder!!

  Reply to this comment
 4. |

  Fantastisk å lese om..
  Håper virkelig andre idrettsutøvere leser om dette, og skjønner at det er ting som betyr mer enn å vinne gull for enhver pris. Skulle spesielt ønske det ble overført til fotball, men det er nå en helt annen historie

  Reply to this comment
 5. |

  Jeg ble helt rørt da jeg leste om de gode hjelperne, midt i en vm-stafett der de kjemper om de tre plassene på seierspallen, legger de alt til side for å hjelpe en konkurrent som er alvorlig skadet. Dette er noe som burde anerkjennes på en måte som kan få andre til å få opp øynene, tenker da især på andre som ikke har noen problemer med å jukse til seg fordeler i idretten sin. Spesiellt kanskje til overbetalte fotballspillere som hadde strøket til enhver eksamen ved Teaterhøyskolen. De burde krype i støvet for disse gutta her og gremmes over sin slette oppførsel på idrettsarenaen.

  Reply to this comment
 6. |

  Flott gjort!!!!!

  Her har fotballspillere og trenere litt å lære..

  Reply to this comment

Leave a Comment